Nem leszünk rendben

2021.07.04. 12:00

Megnevettet, megríkat, és az olvasóval marad

A József Attila Könyvtár rendszeresen készít könyvajánlókat, hogy megkönnyítse olvasóinak a választást, illetve felhívja egy-egy érdekes műre a könyvbarátok figyelmét. A könyvtár munkatársai közül ezúttal Kollár Kitti ajánlja Cathe­rine Isaac: Te, Én, Minden című regényét.

duol.hu

„Ennek nem így kellett volna történnie. Ezt nem egyedül akartam végigcsinálni. Nem számított, hogy mennyit aggódtam a kapcsolatunk miatt az előző hónapokban, ebben a pillanatban bármit megadtam volna, hogy Adam ott legyen velem...”

A regény egy fiatal, egyedülálló anya történetét meséli el, hol szívszorító, hol humoros események folyamán, melyet egy vakáció során ismerhetünk meg.

Jessnek, aki szülei segítségével nevelte fel a fiát, sok nehézséggel kellett megküzdenie… A nő tízéves fiával és gyereke apjával tölt el egy nyarat a napsütötte Dordogne-ben. Adam szívesen fogadja őket Château de Roussignolban, a gyönyörű kastélyszállójában, amit ő újított fel és üzemeltet.

Mire vagyunk képesek azokért, akiket szeretünk

Amíg kisebb-nagyobb konf­liktusokkal zajlik a nyaralás, Jess visszaemlékezéseiből megismerhetjük családja történetét gyermekkorától kezdve, anyja leépülésén keresztül, Adammel való kapcsolata végéig. Adam fia születésétől fogva kivonta magát a szülői felelősség alól, nem akart még apa lenni, a tervei közé nem fért a család és a kötelesség. De vajon tíz év után miért dönt úgy Jess, hogy nyaralást szervez Franciaországba, miért olyan fontos neki, és különösképp anyjának, hogy William és apja közel kerüljenek egymáshoz?

„Ekkor William felnéz rám; izzik a szeme. – Nem lesz minden rendben, nem igaz, anya? Mi nem leszünk rendben… Nem arról van szó, hogy hazamegyünk – komoran néz. – Hanem arról, hogy te nem vagy őszinte. Pedig mindig azt mondod, hogy az igazságot kell mondani. És beszélni a problémákról. Aztán te mégsem mondod el senkinek. De én tudom… tudom.

Csendben próbálom kihámozni a szavai mögött húzódó értelmet. Vajon oly sok ember elől sikerült elrejtenem a titkot, kivéve azt az egyet, aki elől leginkább el akartam volna?”

Őszinte, feledhetetlen történet arról, mennyi mindent készek vagyunk elkövetni azokért, akiket szeretünk. Cathe­rine Isaac regénye megnevettet, megríkat és örökre az olvasóval marad. A könyv jogait 22 ország vette meg, az alapján film is készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!