Önkormányzati választás

2019.08.25. 20:00

Megkezdődött a kampány

Hivatalosan megkezdődött a helyi és nemzetiségi önkormányzati képviselők választását megelőző kampány.

duol.hu

Hivatalosan megkezdődött szombaton, 2019. augusztus 24-én, a helyi és nemzetiségi önkormányzati képviselők választását megelőző kampány. A helyi választási irodától vették fel a jelölteket állító pártok és szervezetek az ajánlóíveket. Így információink szerint a polgármesteri székért – eddig – négy jelölt száll ringbe.

A kormánypárt képviseletében Cserna Gábor, Fidesz–KDNP, az ellenzéki oldalon pedig hárman: Farsang Tibor, Mi Hazánk Mozgalom, Pintér Tamás, aki jelenleg a Jobbik országgyűlési képviselője, és függetlenként a baloldali kötődésű Tapaszi József. Ezáltal teljesen egyértelmű, hogy nincs ellenzéki összefogás Dunaújvárosban. A választási irodák szombaton, a kampány első napján országosan 318 859 ajánlóívet adtak ki a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi képviselők választásán indulni szándékozó jelölteknek, jelölőszervezeteknek – közölte a Nemzeti Választási Iroda az MTI érdeklődésére szombaton.

Nemzetiségi voksolás is lesz

Nemcsak települési polgármestereket, képviselőket választunk 2019. október 13- án, hanem a nemzetiségi választásra is ezen a napon kerül sor, ahogyan az a korábbi alkalmakkor is volt. A nemzetiségi választáson induláshoz szükséges ajánlások számát a Nemzeti Választási Bizottság állapította meg a választások kitűzésekor, nemzetiségek és települések szerinti bontásban.

A tájékoztatás szerint 4021 ajánlóívet már vissza is vittek a választási irodákhoz szombaton. Az irodák munkatársai 2146 ajánlóívet – azokon pedig 6481 ajánlást – ellenőriztek a kampány első napján. Az ajánlóívek kiadásának napján 236 jelölt ajánlóívének ellenőrzése történt meg – közölte a Nemzeti Választási Iroda. A képviselőjelöltséghez, polgármester- jelöltséghez szükséges ajánlások számát a jegyzők állapították meg augusztus 8-án a névjegyzékben szereplők száma alapján, a megyei jegyzők pedig a megyei lista állításához szükséges ajánlások számát határozták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!