diákjaivá fogadták az elsősöket

2019.02.27. 09:30

Megkezdődött a hagyományos Hunyadi-hét

A hagyományos versenyhét megnyitó ünnepségére került sor a perkátai általános iskolában. Az első osztályosokat is felavatták az esemény keretein belül.

Horváth Dóra

A perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskolában elkezdődött a hagyományos Hunyadi-hét elnevezésű versenysorozat, amelynek során a tanulók különböző megmérettetéseken vehetnek részt. A megnyitó ünnepségre 2019. február 25-én reggel került sor. A Himnuszt követően elsőként Szilasy László igazgató mondott beszédet, amelyben megemlékezett ennek a szép tradíciónak a kezdeteiről. Külön köszöntötte a két első osztályt, amelynek tagjait az ünnepség során avatták hunyadis diákká.

Az igazgató beszédét követően a harmadik évfolyamosok készültek műsorral a megnyitóra. A gyerekek a Mátyás királyról szóló Egyszer volt Budán kutyavásár című népmesét adták elő a közönségnek, valamint reneszánsz táncot is jártak. A diákokat az eseményre Gergelyné Németh Tímea, Gyöngyösi Edit és László Andrea tanítónők készítették fel. Az iskola énekkara a műsorokhoz illő dalokkal egészítette ki a produkciókat, majd az elsősök avatása következett.

Az 1. b osztály tanulói. Immár igazi hunyadisok lettek Fotó: Horváth Dóra

A gyerekek elismételték az eskü szövegét, amelyben megfogadták, hogy hűek lesznek iskolájukhoz, s annak jó hírét gazdagítják tanulmányaik során. Ezt követően tűzték fel nekik nyolcadik évfolyamos társaik az iskola kitűzőjét.

Az iskola új pedagógusait szintén köszöntötték, s felavatták az esemény során, számukra Szilasy László igazgató tűzte fel a hunyadis jelvényt, majd a megnyitó a Szózattal zárult.

A tanulók a hét során számos izgalmas versenyen bizonyíthatják tudásukat, amiket izgatottan várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!