jótékonysági rendezvény

2019.11.12. 08:30

Márton-napi bált tartott a Perkáta-Kisbács Baráti Egyesület

Minden évben Márton-naphoz legközelebb eső novemberi szombaton tartja hagyományos jótékonysági bálját a Perkáta-Kisbács Baráti Egyesület.

duol.hu

A bálon az egyesület tagjai és pártoló tagjai, illetve az ő meghívottaik vesznek részt idén közel 70 fő és a rendezvény célja, hogy a jövő évben megvalósuló kisbácsi látogatás programjait támogassa. Perkáta és Kisbács kapcsolata az ezredfordulóig nyúlik vissza, de a hivatalos kapcsolat 2004. május 1-jén került megkötésre, így a kapcsolat idén 15 éves. A Perkáta-Kisbács Baráti Egyesület 2007-ben alakult és azóta teljes mértékben felvállalja, szervezi és koordinálja a két település civil diplomáciáját, közte az éves családi csoport látogatásokat és minden kisbácsi csoport Perkátára érkezését. Idén nyáron a kisbácsi csoportot és a perkátai fogadókat közel 70 fővel Szentgotthárdra és környékére vitte el 3 napos kirándulásra, amelynek többmilliós költségét a tagok a hasonló jótékonysági rendezvényeken adják össze. Emellett az egyesület számos pályázati támogatást nyer el az, illetve az önkormányzat évente 500.000 forintot biztosít a testvértelepülési kapcsolat támogatására.

fotó:perkata.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!