hétvégi meteo

2019.10.19. 08:00

Marad a kellemes őszi idő a hétvégén

Az előrejelzések szerint a hétvégén is marad a „vénasszonyok nyara”. Irány a szabadba!

duol.hu

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: altafulla

A meteorológusok szerint szombaton párásan, ködösen indul a nap. Később azonban marad a napos, fátyolfelhős idő. A déli szél több helyen megélénkül, északnyugaton időnként megerősödik. Hajnalban 5-12 fokig hűlhet le a levegő. A csúcshőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

Vasárnap fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, máshol szinte derült lesz az égbolt. A déli-délnyugati szelet erős lökések kísérhetik. Délután 21-26 fokot mérhetünk.

Pollenjelentés – A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan továbbra is országszerte alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

OrvosmeteorológiaFront nem terheli szervezetünket. A csúcsérték 19 és 24 fok között várható és sok lesz a napsütés. A reggeli órákban érezhető hideg miatt az arra érzékenyeknél ízületi fájdalmak alakulhatnak ki, továbbá a megfázás veszély is nagy lesz, ezért érdemes rétegesen öltözködni. A krónikus légúti megbetegedésekre is kedvezőtlenül hat a hajnali alacsony hőmérséklet. Gyakori tünetként jelentkezhet a vérnyomás-ingadozás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!