szeretnék felhívni a figyelmet

2019.08.21. 09:00

Lovas zarándokok érkeznek

A Mohácsi Nemzeti Emlékhely kezelője fontos feladatának tartja a területén fekvő történelmi emlékek megőrzését és a hagyományápolást.

Balla Tibor

Ennek jegyében, minden évben megemlékeznek a tragikus végű mohácsi csata áldozatairól és megkoszorúzzák a hősi halottak tömegsírjait. Augusztus 24-ei indulással, immár negyedik alkalommal lovas zarándoklat formájában járják végig II. Lajos király seregének útvonalát Érdtől Mohácsig. Azokon a településeken, ahol a sereg táborozott, emléktáblákat helyeztek el.

A csata 493. évfordulója alkalmából lovas zarándoklattal szeretnék felhívni a figyelmet az emlékhelyek jelentőségére, és emlékszalagot helyeznek el a dunaújvárosi emlékhelynél is. Az egyes települések közötti résztávokon van lehetőség helyi lovas csoportoknak, egyesületeknek, vagy magánszemélyeknek a csatlakozásra. A zarándokok augusztus 25-én, vasárnap 11 óra körül érkeznek Dunaújvárosba, a Lajos-kövekhez (a Béke tér közelében található az emlékhely). A lovas zarándoklaton történelmi hagyományőrzők vesznek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!