Palacsintával a gyógyulásért

2019.11.04. 08:00

Leventéért indult gyűjtés, de szerencsére ő már jó úton jár

Az október végén tartott sütinap sikerein felbuzdulva Kálmán-Molnár Renáta és Vass Krisztina úgy döntöttek, egy újabb felvonásban, de immár palacsintával állnak az SMA 2 betegséggel élő kisfiú, Hosszú Levente gyógyulása mellé.

Tóth Alexandra

Fotó: LI

Az eseményt november 2-ra tűzték ki, a Zolgensma kezeléshez szükséges 700 millió forint azonban október 31-re szerencsésen összejött a kisfiú számára.

A két hölgy azonban nem fújta le a palacsintavásárt, hanem kerestek egy másik kis beteget, akinek a számlájára utalható a szombat délelőtti gyűjtésből befolyt adomány összege.

A főleg túrós, lekváros, kakaós és mogyorókrémes, lelkes önkéntesek által készített és felajánlott palacsinták végül a hároméves Lencsit segítik. Ő kétéves kora előtt megkapta az egyetlen, Európában elérhető terápiát, a Spinraza kezelést, így egészen másra kell neki a pénz. Olyan akadálymentes otthont szeretnének, ahol egy terápiás szobát is ki tudnak alakítani. A célösszeg 20 millió forint, ami az otthonteremtés mellett egy ideig fedezi a lehető legjobb fejlesztéseket és eszközöket Lencsinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!