vissza a határzárhoz

2021.04.15. 12:00

Letartóztatták a lengyel embercsempészeket

Dh-információ – A rendőrök Dunaföldvár belterületén ellenőriztek két magyar rendszámú teherautót, amelyek közül az egyikben illegális migránsokat szállítottak, a másik jármű pedig a csempész gépkocsi előfutójaként közlekedett.

Brousil Csaba

20200128 Röszke Egy nagyobb migráns csoport megpróbált jogellenesen Magyarország területére bejutni. A rendőrök megakadályozták őket. A szolgálatban lévő fegyveres biztonsági őr több figyelmeztető lövést adott le. Képen: Lezárt röszkei közúti határátkelő. Fotó: Frank Yvette (FY) Délmagyarország (DM)

Fotó: Frank Yvette

Mint arról rövidhír formájában már itt a Hírlap hasábjain is beszámoltunk, a Bátaszéki Autópálya Alosztály járőrei – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzésére – 2021. április 10-én 19 óra 28 perckor Dunaföldvár belterületén ellenőriztek egy magyar honosságú teherautót.

Egyre több embercsempészt fognak el a környékünkön

A járművet egy lengyel állampolgárságú férfi vezette, aki a teherautó rakterében öt illegális migránst szállított, akik szír állampolgárnak vallották magukat. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Információ alapján, Dunaföldvár belterületén az egyenruhások intézkedés alá vonták a lengyel sofőr társát, egy szintén lengyel állampolgárt, aki a gyanú szerint előfutóként segítette az embercsempész tevékenységét. A rendőrség munkatársai mindkét sofőrt, valamint az utasokat előállították.

Ezúttal is jó nyomon voltak a rendőrök Fotó: FY/DM

Az elfogott illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Tolna Megyei Rend­őr-főkapitányság Bűn­ügyi Osztálya a 40 éves és a 20 éves lengyel állampolgárokkal szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A nyomozók a férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vételüket követően előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A Szekszárdi Járásbíróság 2021. április 13-án mindkét embercsempészt letartóztatta. A gyanúsításban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – adta hírül a rendőrség hivatalos honlapja a police.hu internetes portál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!