Fejér Megyei Főügyészség

2021.04.06. 19:00

Letartóztatás alatt a dunaújvárosi kábítószer kereskedő

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Shutterstock

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség kábítószer kereskedelem bűntette, valamint egészségügyi termék hamisításának bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint Dunaújvárosban, 2018. szeptemberétől 2020. novemberéig élettársával több személynek értékesített különböző kábítószert, valamint potencianövelő és teljesítmény fokozó szereket.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított, aki maga is mintegy tíz éve fogyaszt kábítószert, élettársával a dunaújvárosi albérletükben több, hetente legalább tíz személy részére értékesített kábítószert, amelyből mintegy 150.000, – Ft havi jövedelemre tettek szert. Tartottak továbbá az albérletükben nagyobb mennyiségű, Magyarországon nem engedélyezett egészségügyi terméket, különböző potencianövelő és teljesítmény fokozó szereket.

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne vagy elrejtőzne, továbbá figyelemmel a cselekmény huzamos idejű elkövetésére, alaposan feltételezhető, hogy a férfi újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a terhelt letartóztatását, a döntés ellen a gyanúsított fellebbezett.

A rendőrség képfelvételt is tartalmazó közleménye itt érhető el:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!