marad az eső

2020.06.16. 07:00

Legyen nálunk esernyő – felhőszakadás és zivatar várható

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére, köztük Fejérre is figyelmeztető előrejelzést adott ki

duol.hu

Az OMSZ honlapján zivatarra és felhőszakadásra figyelmeztet. A tájékoztatás szerint

Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Fotó: OMSZ

Orvosmeteorológia: Fronthatás nem terheli szervezetünket. Erősen felhős, párás időre van kilátás. Napközben 19 és 24 fok között alakul a hőmérséklet. A párás időben fülledtté válhat a levegő. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, nyugtalanság, a légúti betegeknél nehézlégzés. Az arra érzékenyeknél álmosságérzet és nagyfokú fáradékonyság alakulhat ki.

Felhőszakadás – Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat

Az előrejelzések szerint kedden erősen felhős időre számíthatunk, és többfelé várható csapadék: eleinte eső, zápor, majd délután – főleg keleten – zivatarok törnek ki, akár felhőszakadással, jégesővel. 19 és 24 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán marad a borongós, gomolyfelhős, változékony idő. Szórványosan újabb eső, zápor, zivatar várható. Zivatarok főleg a kora esti órákban alakulnak ki. 19 és 26 fok közötti értékeket mérhetünk, a tartósabban csapadékos tájakon lesz a leghűvösebb.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!