nagy elismerés

2021.07.08. 16:00

Látópont Címet nyert el a Perkátai Általános Művelődési Központ

A Magyar Közösségépítők Értékszövetsége Egyesület a 2021 tavaszán meghirdetett Látópont Cím pályázatára, a példaértékű közösségi tevékenységeket megvalósító szervezetek jelentkezését várta.

duol.hu

A pályázatot siker koronázta. A sokszínű, minden korosztályt megtisztelő és megszólító, változatos tematikájú programokról és kiállításokról rendszeresen beszámoltak a helyi és a regionális híradásokban, valamint a közösségi felületeken. Az Egyesület érdemesnek találta az intézmény kulturális és közösségi tevékenységét arra, hogy felvegye a jó gyakorlatok közé. Így a Perkátai Általános Művelődési Központ kiérdemelte a „Látópont” címet.

A jövőben tanulmányutak szakmai állomásaként segíthetik a Kárpát-medence közösségi életének fejlődését. A „látóutak” keretében bemutathatják a mintaprojektjeiket az érdeklődő szakemberek számára, továbbá részt vehetnek az egyesület LátóÚt pályázatain. A cím ünnepélyes átadására az egyesület következő közgyűlésén, várhatóan 2021 késő nyarán kerül sor.

„A látóutak szakmai gyakorlata több intézmény és szervezet munkájában is jelen van évek óta, mint olyan módszer, amelynek célja a helyi jó gyakorlatok, a közösségi kezdeményezések bemutatása és adaptálása. Ezeken az utakon többnyire döntéshozók (polgármesterek, képviselők), kulturális és közművelődési szakemberek, valamint civilek vesznek részt. A látóutak segítenek abban, hogy felismerjük: mikro- és makrokörnyezetünkben milyen sok természeti, tárgyi és szellemi érték vesz körül bennünket, és mennyi lelkes ember foglalkozik azzal, hogy ezeket a közösséggel együtt éltesse, fejlessze. Követhető mintát, vagy akár „csak” ihletet adhat a hiteles ember által bemutatott jó gyakorlat, közösségi kezdeményezés a résztvevők számára. A Magyar Közösségépítők Értékközössége Egyesület Kárpát-medencei szinten gyűjti össze ezen helyszíneknek a listáját. Ezeket a helyeket hívhatjuk Látópontoknak.”

forrás:perkata.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!