péntektől a visszavonásig

2020.01.23. 15:00

Látogatási tilalom a kórházakban

2020. január 13–19. között 790 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez 32 százalékkal több, mint 2020. második hetében. Ez az érték meghaladta a járványos küszöbértéket, mérsékelt.

duol.hu

Frissítés:

kórházban fekvő műtéten átesett, illetve legyengült védekezőképességű betegek, gyermekek, kismamák érdekében dr. Krisztián Erika megyei tiszti főorvos kérésére a kórház vezetése 2020. január 24-étől teljes körű látogatási tilalmat rendel el a fekvőbeteg osztályokon.

Kérjük betegeink hozzátartozóit, hogy a látogatási tilalom alatt tartsák be az idevonatkozó korlátozó intézkedéseket. Egyedi és méltányolható esetekben az adott osztályvezető főorvos, vagy a helyettese mentesítést adhat a tilalom alól. Amint a megbetegedések száma a kritikus szint alá esik, a látogatási tilalmat visszavonjuk.

A kórház területén lévő járóbeteg szakrendelések a látogatási tilalom ideje alatt is a megszokott rend szerint működnek! Kérjük fentiek szíves tudomásulvételét.

Szent Pantaleon Kórház Vezetősége


A legtöbb megbetegedést a Székesfehérvári Járási Hivatal népegészségügyi illetékességi térségéből jelezték, ezt követi a Dunaújvárosi Járási Hivatal népegészségügyi illetékességi területe. Az influenzaszerű megbetegedésekben továbbra is a 15–34 éves fiatal felnőttek és az óvodás gyermekek voltak a legérintettebbek.

A megbetegedések magas lázzal, köhögéssel kezdődtek. A hiányzások aránya az óvodások körében meghaladta a 45 százalékot. A megbetegedések a dolgozókat is érintették.

Megbetegedési arány 100 ezer lakosra Dunaújváros járási területén 156,7 fő.

A kórházban ápolt betegek védelme érdekében 2020. január 24-től kórházi látogatási tilalom elrendelésére hívtuk fel a megye valamennyi fekvőbeteg ellátást nyújtó intézményét, minden osztályra kiterjedően. A tájékoztatást a Fejér Megyei Kormányhivatal adta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!