Továbbra is a gyakorlatorientált tudás megszerzése a prioritás

2020.08.11. 08:00

Közleményt adott ki a Dunaújvárosi Egyetem a 2020/2021. tanév 1. félévről

2020. szeptemberétől, a Dunaújvárosi Egyetem továbbra is szem előtt tartja a hallgatói sikeresség támogatását és a gyakorlatorientált képzés kivitelezését.

duol.hu

2020.05.21. Dunaújvárosi Egyetem Épülete Dunaújváros Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Zsedrovits Eniko

Az intézmény vezetősége, a 2020/2021. tanév 1. félévében gyakorlatiorientált képzési modellt előtérbe helyezve reagál a COVID-19 járványhelyzettel kapcsolatos intézkedésekre.

A Rektori – Kancellári utasítás célja, hogy hallgatóink az Intézmény célkitűzésének megfelelően megszerezzék azt a gyakorlati tudást, amellyel sikeresen tudnak abszolválásuk után elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Ennek érdekében az egészségügyi intézkedésekhez igazodva, a Dunaújvárosi Egyetem 2020. szeptemberétől az elméleti kurzusokat digitális online formában, míg bizonyos képzések esetében a labor és gyakorlati tantárgyakat tömbösített, kislétszámú csoportokban tartja meg a félév második felében.

Az intézkedés hatáskörébe tartoznak majd olyan tantárgyak, mint a műszaki laborokhoz kapcsolódó mérések, televíziós stúdióhoz kapcsolódó vágások és felvételek vagy az informatikai területhez tartozó gyakorlati kurzusok. A személyes jelenlétet igénylő gyakorlati kurzusokról és részleteikről az érintett hallgatókat a Tanulmányi Hivatal kollégái a tanév kezdetéig tájékoztatni fogják.

forrás: uniduna.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!