a víz akadályozta őket

2021.06.14. 11:00

Környezetvédelmi nap – paprikás krumplival

A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület környezetvédelmi napot tartott szombaton, de „fesztiválnyelven” szólva, pénteken volt egy nulladik nap.

Agárdy Csaba

2021.06.12. Környezetvédelmi nap a Dunaújvárosi Horgász Egyesület szervezésében Dunaújváros Horgásztanya Fotón: Somfai Rezső elnök Fotós Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Somfai Rezső elnöktől megtudtuk, régi hagyományuk a környezetvédelmi nap a dunaújvárosi sporthorgászoknak, de tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt. (Ha nem is ezért, de ebben az évben még egyet szeretnének megtartani.)

– Egyesületünknek jó a kapcsolata a Dunaferr középiskolával, és pénteken a diákok besegítettek nekünk, köszönetképpen kedvükre horgászhattak, szakmai segítség mellett. Szombaton azután a harmincnyolc regisztrált horgász helyett ötvennyolcan jelentkeztek a szemétszedésre, -gyűjtésre – tudtuk meg a horgászok első emberétől, aki rögtönzött beszámolóját így folytatta.

Készül a paprikás krumpli Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– Egy nyolc köbméteres konténert biztosított számunkra az önkormányzat, ami meg is telt. Több szemetet is összegyűjthettünk volna, de a Duna magas vízállása miatt erre nem volt lehetőség. Megtisztítottuk a szabadstrandot, az üdülősort, a kikötői öböl város felőli partját. A résztvevőknek védőkesztyűt, üdítőt és meleg­ ételt biztosítottunk, ezúttal paprikás krumplit a horgásztanyánkon.

A takarítás – amely reggel nyolc órától fél tizenegyig tartott – ideje alatt horgászati tilalom volt elrendelve.

Somfai Rudolf arra a kérdésünkre, hogy mi a következő fontos eseményünk, így válaszolt:

– Június 26-tól hatnapos gyermektábort szervezünk, neveljük az utánpótlást. Örs­pusztára, a Nyalóka-szigetre utaznak a fiatalok, az Aranyponty Horgászcentrumba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!