mezőföldi meteo

2020.11.06. 17:00

Ködös, felhős hétvége elé nézünk

Az előrejelzések szerint a pénteki napos időnek a hétvégére nyoma sem marad.

duol.hu

A levélnek a komposztban a helye

Fotó: Pixabay

Az előrejelzések szerint szombat reggelre párássá válik a levegő, majd a legtöbb helyen kitisztul az idő. Napközben változóan felhős időre van kilátás, keleten lehet nagyobb eséllyel rétegfelhőzet. Eső nem lesz. Reggel -3 és +5, délután 9 és 14 fok közötti értékeket mérhetünk. Gyenge marad a szél.

Orvosmeteorológia: front nem terheli szervezetünket. A reggeli órákban érezhető hideg miatt az arra érzékenyeknél ízületi fájdalmak alakulhatnak ki, továbbá a megfázás veszély is nagy lesz, ezért érdemes rétegesen öltözködni. A krónikus légúti megbetegedésekre is kedvezőtlenül hat a hajnali alacsony hőmérséklet, továbbá a párás idő kedvezőtlenül hathat az asztmás betegekre is.

Vasárnap hajnalban sokfelé képződik sűrű köd, mely néhol akár egész nap megmaradhat. Lesznek ugyanakkor változóan felhős, részben napos tájak is. Általában 10-12°C körül alakul a csúcsérték, de a tartósabban borús tájakon ennél hűvösebb lesz.

forrás:koponyeg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!