három mentő vonult a helyszínre

2019.04.11. 06:50

Klórgáz szabadult fel a baracsi általános iskolában – FRISSÍTVE

A legvérmesebb diákreményekkel szemben nem maradt el a tanítási nap a baracsi iskolában, de az biztos, hogy 2019. április 10-éről még sokáig fognak mesélni a gyerekek...

duol.hu

Frissítés – Izgalmasra sikerült a kémiaóra tegnap dél­előtt a Széchenyi Zsigmond Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 7. a osztályosainak.

Az intézmény padlásterében kialakított kémia szaktanteremben kísérleteztek a diákok, amikor (egyelőre pontosan ki nem derített körülmények között) klórgáz szabadult fel az egyik kísérlet során, és került a terem levegőjébe. Az órát azonnal félbeszakította a tanár, a gyerekek elhagyták a helyiséget. Dunaújvárosból három mentőautó érkezett a helyszínre, de közbeavatkozásra nem volt szükség. Öt gyereket megfigyelésre kórházba szállítottak, a többiek az udvaron töltötték az óra hátralévő részét.

Az ijedtség azonban nagyobb volt, mint a baj. Sérülés nem történt. Néhány gyereket szülője hazavitt az iskolából. A tanítás a következő órában folytatódott a 7. a diákjai számára is.

Az iskolában senki nem nyilatkozott. Várai Róbert polgármester szerint nem történt baj. A rendőrség az ügyben azonnal vizsgálatot indított a pontos részletek és az esetleges felelősség kiderítésére.

Frissítés: Az elsődleges információk szerint megfigyelés céljából legalább öt gyereket a dunaújvárosi kórházba szállítottak.

Baracs polgármestere az előtt az osztályterem előtt áll, ahol a baleset történt Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Meg nem erősített információk szerint a baracsi általános iskolában egy kémiai kísérlet következményeként klórgáz szabadult fel. Az eset miatt a dunaújvárosi mentőállomás több rohamkocsival vonult ki a helyszínre. Sérültekről egyelőre nem érkezett jelentés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!