IGÉNYESEN, SZÍVVEL-LÉLEKKEL

2020.06.19. 11:00

Kitüntetéseket adtak át Sárbogárdon

A koronavírus-járvány miatti rendkívüli helyzetre való tekintettel Sükösd Tamás polgármester és Novák Kovács Zsolt alpolgármester a megszokott ünnepség kereteitől eltérően az idén szűk körben adta át a pedagógusnapi kitüntetéseket a városban.

V. Varga József/FMH

A Sárbogárd Város Oktatásáért kitüntetést Kovács Zoltánné, a Sárszentmiklósi Általános Iskola igazgatóhelyettese a miklósi iskolában vette át.

Julika a Kaposvári Tanítóképző Főiskolán 1986-ban szerezte meg általános iskolai tanítói oklevelét. Pedagógus pályáját Szabadegyházán kezdte, mely számára a tapasztalatgyűjtés, a szakmai fogások, módszerek, az idősebb pályatársaktól való tanulás időszakát jelentette máig hatóan. Mint ahogy a Pusztaegresen eltöltött évek, ahol az osztatlan kisiskolában gazdagodtak tanítói készségei.

A Sárszentmiklósi Általános Iskolában 1992 óta tanít. Munkájára igényes, elhivatott, következetes pedagógus. Óráit nagy alapossággal, korszerű technikai tudással tervezi, készíti elő és tartja meg. Szívvel-lélekkel végzi tanítói munkáját, tanítványait jól ismeri, szeretettel, odafigyeléssel neveli – áll egyebek között méltatásában.

Már az intézményben eltöltött kezdő éveiben kitűnt, hogy képes felelősséget érezni és vállalni az egész iskoláért. 2006-tól igazgatóhelyettesi feladatokat lát el. Dinamikus, nyílt kommunikációra törekvő, optimista személyiség; figyelme kiterjed az iskola teljes működésére, a tárgyi feltételektől kezdve a tanulmányi tevékenységeken keresztül a dolgozók munkahelyi, a diákok iskolai közérzetéig.

A Dunaújvárosi Egyetemen 2014-ben egyetemi diplomát szerzett; a pedagógiai értékelés és mérés okleveles tanáraként szerzett ismereteit vezetői munkájában, az iskolai teendők irányításában kamatoztatja. 2015-től mesterpedagógus szaktanácsadóként segíti, támogatja a pályakezdő és gyakorló tanítók szakmai fejlődését. Számos iskolai program szervezője, lebonyolítója, irányítója; gyakran fordulnak hozzá tanácsért, véleményért, s ő készséggel segít mindenkinek. Férjével és fiával a Sárréti Csókavirág Népi Együttes elismert néptáncosa.

A Sárbogárdi Talentum kitüntetést Szauer Péter, a Mészöly Géza Általános Iskola 4. osztályos tanulója a városháza dísztermében vette át. A kis ünnepségen, szülein kívül jelen volt osztályfőnöke, Szabóné Berki Judit is.

Péter tehetsége már korán megmutatkozott matematikából. Kiemelkedő eredményeket tudhat maga mögött számos versenyen: a nemzetközi Kenguru matematika verseny megyei 1. helyezettje, a Suli-Hód országos megmérettetés 2. helyezettje, a Pangea verseny 5. helyezettje. Tudásának, logikai készségének fejlesztésére minden lehetőséggel él.

Az évek múlásával az iskolai és egyéni matematika felkészítés mellett egyre többször kapcsolódott be az irodalom, a mese világába. Sajátos nyelvezetű, modern meséivel több versenyen is részt vett. Első meséjével az Így írok én… országos meseíró pályázaton korosztályában 1. helyezést ért el. Különdíjban részesült a Vega-Ház pályázatán Utazás a rejtélyes Vitamin-szigetre című munkájával, 3. helyezést ért el a Tollpihe meseíró pályázatra beadott meséjével. A múlt évben jelent meg édesanyjával közösen írt Micicánk című mesekönyvük.

Szívesen vesz részt társaival közösen csapatversenyeken, szeret csapatban gondolkodni, közösen tevékenykedni. Országos csapatversenyeken elért eredményei: Fogom a kezed 2. hely, Keltegető 5. hely, Kiskarácsony 5. hely.

Péter tudásszomja az otthoni digitális oktatás során sem lankadt, a Medve-matek online versenyen gyémánt fokozatot ért el, és Minecraft-programozás oklevelet szerzett. Amint méltatásában is áll: eredményeit szorgalmával, kitartó munkájával érte el.

Szabadidejében szívesen dobol, olvas, sakkozik. Szüleivel rendszeresen kirándulnak, közösen fedezik fel hazánk legszebb tájait.

vezető képünk archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!