Önnek ajánljuk

2021.04.15. 13:00

Kisapostagért Díj kitüntetést kapott Virág Béla

Kisapostag – A kiváló és önzetlen közösségi munkájának elismeréséül Kisapostagért Díjban részesült Virág Béla. A díjat Nagy Attila polgármester és dr. Nyikos Bettina aljegyző adta át.

Horváth László

Fotó: Horváth László/Dunaújvárosi Hírlap

Virág Béla 1950-ben született Vállajon. Nagyon fiatalon elvesztette édesapját, így testvérével intézetbe kerültek, mert édesanyjuk nem tudta eltartani a csonka családot. Tizenhét évesen elektrolakatos szakmával a kezében, amelyet kiváló minősítéssel szerzett, önállóan kellett helytállnia az életben. Nővére segítségével telepedett le Sztálinvárosban. Munkájában a ranglétrát végigjárva saját vállalkozást alapított, amelyet nyugdíjba vonulásáig vezetett eredményesen. 1990-ben vásárolt telket Kisapostagon, ahol új házat épített, és azóta is itt él. Mindig tevékenyen részt vett a falu közösségi életében, szívügyének tekinti a rászoruló falubeliek segítését.

A névvel ellátott plakett

1994–1998-ig Kisapostagon képviselő-testületi és bizottsági tag volt. Az 1998-as választáson szintén közösségi bizalmat kapott, de sajnos egészségügyi okokból a munkát folytatni már csak 1999-ig tudta. A kisapostagi iskolának személyesen, magánúton vásárolt számítógépeket. Az ő javaslatára alapították meg az Orvosi Rendelőért Alapítványt a kisapostagi képviselők. Tiszteletdíjukról lemondtak az alapítvány javára, ez szolgált az új rendelő megépítésének alapjául. Amikor Gyurka Bácsi (Reisch György) volt a falu lelkésze, akkor közösségi és ifjúsági programokat támogatott a falubeliek és az iskolások részére. A települési rendezvények, iskolai kirándulások, a kisapostagi sport támogatása szintén nagyon fontos volt a számára. A Kisapostagi Nyugdíjas Klub aktív tagja, támogatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!