Kínai testvértelepülés is segít Perkátán

Perkáta honlapjának tájékoztatása szerint nagy adománnyal segíteti a koronavírus elleni védekezést a település kínai testvérvárosa

duol.hu

Nagy megtiszteltetés és segítség, ahogy az országok közötti barátságban Kína segíti Magyarországot, úgy az idén 60 éves perkátai-huaxiangi barátság jegyében Huaxiang Népi Kormánya nevében Lu Yinbo polgármester Úr irányításával segélyszállítmány érkezik hamarosan Perkátára.

Polgármester Úr segítségén túl Chen Zhiliu volt nagykövet Úr közvetített a felek között, illetve Zhao Wenzhi alpolgármester Asszony segítette a szervezést. Alpolgármester Asszony 2016 májusában-júniusában járt Perkátán, ő készítette elő a kastély avatási ünnepségre érkező delegáció útját és a kínai kiállítás berendezését.

A segélyszállítmány huaxiangi előkészítését ő végezte Huaxiangban, ő volt, aki kapcsolatban volt Pavlicsek Patrikkal – aki itthonról szervezte a Pannon-Flow Kft. keretein belül a kapcsolattartást -, illetve a pekingi magyar nagykövetség munkatársával Dobi-Rózsa Anikóval. A település vezetősége az elmúlt napokban számos kormányzati szervvel folytatott előkészítő feladatokat, hogy a szállítmány szállítása kapcsán, mind a pekingi magyar nagykövetséggel, mind a budapesti kínai nagykövetséggel, illetve a Külgazdasági és Külügyminisztériummal.
fotók: perkata.hu

A segélyszállítmány tartalma, amit ingyenesen fognak átadni Perkáta lakosságának, illetve a védekezésben résztvevő perkátai egészségügyi, szociális és igazgatási szerveknek: 20.000 db arcmaszk, 4000 db védőkesztyű, 100-100 db kézi és normál lázmérő, 1500 db palackozott sterilizáló, 100-100 db védőruha és védőszemüveg.

A segélyszállítmányt, amely összesen 50 dobozból áll, 528 kg súlyú és 2,9 m³ csütörtökön szállította le testvértelepülés a pekingi magyar nagykövetség által meghatározott raktárba és a híradásokból megismert módon, a Magyarország és Kína közötti jelentős mennyiségű egészségügyi segélyszállítmányokkal, valószínűleg holnap egy Wizzair-járattal indul Magyarországra. A Kínából érkező szállítmányok mindegyike, így a Huaxiang által Perkátának küldött adományok is először az Állami Egészségügyi Ellátó Központ raktárába kerülnek, majd a védekezésben meghatározott idő után a Külgazdasági és Külügyminisztérium engedélyével vehetők fel. A Perkátára szállítást is már előkészítettük, vélhetően a jövő héten érkezik Perkátára Huaxiang szállítmánya.

Forrás:perkata.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!