Gurisattiék

2021.08.09. 15:00

Ki az, aki nem sír, amikor a lánya olimpiai érmes

A Gurisatti család apraja és nagyja közös üzenettel lepte meg a győzelem után Tokióban Grétát.

Gallai Péter

Fotó: Ihasz Martin

Nem nagyon lehet találni nagyobb sportrajongó és sportos családot, mint Gurisattiék. Természetesen Gréta lányuk és a válogatott szereplését is végig követték Tokióban, amikor Gurisatti Gyulánál úgy köszöntünk be a telefonba a gratuláció mellett, hogy egy olimpiai bronzérmes apukát keresünk, nagy boldogan felelte: „Én lennék az!”.

A Gurisatti család összegyűlt, így küldtek üzenetet Grétának
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

– Napokig alig aludtam, végig nagy transzban voltam, Komáromban edzőtáboroztam, amikor hétfőn játszottak a hollandokkal, előző éjjel sem tudtam pihenni, a lábamban is fantomfájásaim lettek, gondolom, a nagy izgatottságtól. Másnap aztán nem tudtam egy egyeneset lőni, mondtam is az edzőmnek, hogy ne haragudjon, de olyan drukk van bennem, mintha én is ott lennék az olimpián, és annyira, de annyira szerettük volna, hogy éremmel tudjon hazajönni a csapat, és Gréta nagy álma megvalósuljon. A bronzmeccset már otthon néztük, annyira jóleső érzés volt látni és megélni ezt a sikert – kezdte.

Gurisatti Gyula büszkeséggel mesélte, szombaton a fiával voltak focimeccsen, és egész délelőtt megállás nélkül csörgött a telefonja. A közösségi oldalán is megszámlálhatatlan üzenetet kapott, kicsit olyan érzése volt, mintha ő nyerte volna ezt a harmadik helyet.

– Tudom, milyen hatalmas munkát végeztek a játékosok, mennyit güriznek nap mint nap, ennek eredményre kellett vezetnie. Az elődöntőben a spanyolok verhetőnek tűntek, főleg, hogy előtte a hollandokat milyen játékkal vertük, a csoportkörben meg az Egyesült Államokat. Akkor volt némi szomorúság, de most már csak az öröm munkálkodik bennünk. Az, hogy így fel tudtak állni az oroszok ellen hátrányból, abban az utolsó negyedben benne volt az egész csapat ötéves munkája. A mérkőzés alatt minden gólnál, kivédekezett emberelőnynél üvöltöttem, lehet az utcában sokan hallották – tette hozzá. Majd megkérdeztük, mennyire érintette meg a siker. „Bőgtem, mint az állat, ki az, aki nem sír ilyenkor? Annak nincsenek érzelmei!”

Szombaton este az egész család összesereglett, hogy közös pezsgőzés mellett együtt küldjenek üzenetet Grétának Tokióba. Itthon meg aztán a kedvenc ételei várják a hatalmas szeretet mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!