mezőföldi meteo

2020.01.03. 16:00

Kevés csapadék, csípős hideg – ez várható a hétvégén

duol.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: D. Ribeiro

Az előrejelzések szerint szombaton feltámadó északnyugati széllel hidegfront érkezik. Elsőként északra ér el a csapadéksáv. Északkeleten -1, +2, máshol 4 és 9 fok között alakul a hőmérséklet, ennek megfelelően északkeleten hószállingózás, máshol gyenge eső valószínű.

A néhány fokos lehűlés vasárnap várható, ekkor 2-6 fok között alakulnak a maximumok. Kevés csapadék, hó, havas eső formájában napközben még főként keleten valószínű, másutt sok napsütés ígérkezik. Erős, a Dunántúlon és északon viharos északi szél rontja majd a hőérzetet.

Közlekedés

Pénteken többfelé ködösen, párásan indul a nap, mely elsősorban az ország északi, keleti felén maradhat meg tartósan, így jelentősen lecsökkenhet a látástávolság. Több napsütés a Dunántúlon ígérkezik, vezetés közben szükség lehet a napszemüveg használatára. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Hétfőre legyengül a légmozgás, jelentéktelen csapadék a felhősebb északnyugati tájakon lehet, az ország nagy részén viszont napos idő várható. Hajnalban -1, -9, nappal 1-5 fok valószínű.

Orvosmeteorológia

A hajnali hideg órákban kopásos eredetű ízületi panaszok jelentkezhetnek, mely a nyirkos, ködös tájakon tovább erősödhet. Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen! Fordítsunk figyelmet immunrendszerünk erősítésére, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, valamint vitaminban gazdag ételeket!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!