PIROS TŰZCSAPOK MEGJELENÉSE

2019.11.15. 15:00

Kész a vezeték gerince Felsőcikolán

Miután ősz elején megalakult a helyi víziközmű-társulat, a puszta ivóvízellátásának kialakítása is megindulhatott.

Sági Zoltán/FMH

Vzra

A földmunkákra szerződött vállalkozó az elmúlt hónapokban kiépítette a leendő ivóvízhálózat gerincvezetékét. A lakók pedig hozzáláttak az ingatlanok egyedi rákötéseinek kialakításához. A pusztát körbejárva a legszembeötlőbb változás a piros tűzcsapok megjelenése a léckerítések mentén és az akácligetek oldalában. A beruházásnak a telepítendő tűzcsapok sokasága már a tervezési szakban is kényes pontja volt. Egyrészt, mert a lakók közül volt, aki sajnálta rájuk kiadni a pénzt. Másrészt, mert három éve épp november 1-jére virradóra találtak szénné égett holttestet az egyik kigyulladt felsőcikolai házban, amelyet tűzivíz hiányában oltani se nagyon tudtak a tűzoltók.

Ám mint a polgármesteri hivatalban megtudtuk, úgy tűnik: víz egyhamar még most sem lesz a tűzcsapokban. Kiderült ugyanis, hogy a helyi vízmű vastalanítóberendezésének engedélyeztetése – a különféle hiánypótlási eljárások lezárultáig – mintegy fél esztendőt csúszik. Az azonban biztos, hogy ilyen közel még sosem voltak Felsőcikolán az engedélyes ivóvízhez.

vezető képünk illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!