Egy hétig tekertek a táborban

2021.07.20. 09:00

Kerékpárral járták be az Őrség szépségeit a Móricz diákjai

Éppen egy hétig tartó Bringás Vándortáborban vett részt a Móricz Zsigmond Általános Iskola 17 tanulója július 7–13-ig – tudatta lapunkkal Spitz Mariann tanító a Móricz iskola közössége nevében.

Balla Tibor

Ráadásul nem is egy aprócska feladatra vállalkoztak a nebulók, célként nem egy viszonylag hétköznapinak számító Velencei-tó körüli kanyart tűztek ki. Úgy voltak vele, hogy a „csillagokat veszik célba”, és mindjárt egy 200 kilométeres távolságot rajzoltak a térképre. Valahol egy ilyen teljesítmény már borítékolható volt, tudván, hogy az igazgató, Horváthné Ottinger Hajnalka elkötelezett híve a kerékpározásnak.

Szintén egyenruhában, de most biztonságos fényvisszaverőben

Úgy voltak vele, hogy ha már egészséges programot választanak és az ország egyik legszebb területén keresztül tekernek a drótszamarakkal, akkor az élmény ne csak fizikai legyen, a látványt is elraktározhassák örök életükre. Mint írta, „Az Őrség kerékpártúra Szentgotthárdról indult. A Vendvidék, a Vasi-hegyhát tájain a dombok, fennsíkok, lankák, hűsítő tavak, festői környezet, érintetlen erdők, épített örökségek, értékek fogadták a gyerekeket. 200 km táv megtétele után érintve Őriszentpétert, Zalalövőt, Nádasdot, Vasvárt, Oszkót, Pácsonyt hatalmas élménnyel, s némi izomlázzal tértek haza bringásaink.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!