modern köntösben a történelem

2020.07.25. 16:00

Képregény készült a Mátyás-templomról

duol.hu

Múltébresztők címmel adott ki képregényt a Mátyás-templom gondnoksága a Budavári Nagyboldogasszony-, közismert nevén Mátyás-templom történetéről.

A templom gondnokságának tájékoztatása szerint a kiadvánnyal az a céljuk, hogy megszólítsák az osztálykirándulás vagy templomi kirándulás résztvevőiként oda érkező 10–14 éves fiatalokat, és számukra is élvezhető formában meséljenek nekik az épületről. A kerettörténet szerint a főszereplő, Berci egy unalmas osztálykiránduláson leszakad a társaitól, és kódfejtéssel életre kelt két szobrot, Tabulát és Rasát, a múltidézőket. A két alak egy időlift segítségével visszaröpíti a kisfiút IV. Béla idejébe, hogy az 1200-as évekbeli építéstől követhesse a templom és Magyarország történetét, és közben szelfit készíthessen Károly Róbert vagy éppen Ferenc József és Sisi koronázásával a háttérben. Az időutazás során kiderül, miért hívja mindenki Mátyás-templomnak az épületet, amelynek Nagyboldogasszony-templom a neve, hogy kiket koronáztak, kik házasodtak a falai között, hányszor kellett újraépíteni, felújítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!