távol-keleti hagyományokról

2018.12.03. 18:00

Karácsonyi kínai program, perkátai iskolásoknak

2018. november 29-én karácsonnyal kapcsolatos kínai programot szerveztek a Kínai-Magyar Kulturális Turisztikai Központban a Hunyadi Mátyás Általános Iskola tanulói számára.

Horváth Dóra

A rendezvény 14 órakor kezdődött, s előadással egybekötött kézműveskedéssel készültek a szervezők a gyerekek számára. Elsőként Pavlicsek Patrik, Kína kutató tartott ismeretterjesztő előadást, melyben a kínai karácsonyra tért ki. Bemutatta a távoli ország ünnepét, elmondta, hogy inkább a nagyvárosokban tartják, de nem úgy, mint mi, magyarok. Kiemelte, hogy a világ karácsonyfadíszeinek 90%-át Kínában gyártják, ám ők ezeket nem használják.

fotó:Horváth Dóri

Patrik úgy nyilatkozott, hogy most először tartott ilyen fiatal korosztálynak előadást Kínáról, mutatkozott be azzal, amivel foglalkozik. Örömmel fogadta, hogy a gyerekek érdeklődőek voltak, aktívan részt vettek, kérdeztek az előadás ideje alatt. Közösen meghallgatták a „Száncsengő” című zene kínai verzióját, illetve a karácsonyt ünneplő pandákról is megnéztek egy videót. Mesélt a gyerekeknek az ajándékozási szokásokról, saját elmondása alapján a fiatalokat az érdekességek ismertetésével lehet a leginkább közelíteni az idegen kultúrák felé.

fotó:Horváth Dóri

Pavlicsek Patrik előadása után a központ munkatársai által szervezett kézműves foglalkozás vette kezdetét, mely során a karácsony és a hozzá kapcsolódó kifejezések kínai írásjeleit díszíthették ki a részt vevő iskolások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!