metőföldi meteo

2020.09.11. 18:00

Kánikula vár ránk a hétvégén

Visszatér a nyár, az előrejelzések szerint a hétvégén 30 Celsius-fok fölé is kúszhat a hőmérő higanyszála

duol.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Juergen Faelchle

Szombaton sok napsütésre számíthatunk, csak kevés magas szintű felhő jelenik meg az égen, melyekből sehol sem fordul elő eső. Az szél délkeletire fordul, és gyenge marad. 26 és 31°C közé erősödik a nappali felmelegedés.

A szombat délutáni idő Fotó:met.hu

Orvosmeteorológia: Az időjárás számottevő mértékben nem befolyásolja szervezetünket. A hűvös reggeleket, kellemesen meleg délután követi. A reggeli órákban a megfázás veszély nagy lesz, ezért érdemes rétegesen öltözködni.

Vasárnap túlnyomóan napos időre van kilátás. Továbbra is kizárt a csapadék, marad a száraz idő. Az északi szél néhol időnként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul. tehát igazi nyárias időnk lesz. Bátran szervezhetünk kinti programokat.

A jövő hét elején folytatódik a szeptemberi nyár sok napsütéssel, 26-31 fokos maximumokkal. Az ÉK-i szél csak néha élénkül meg.

forrás: met.hu; koponyeg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!