Öt éve a lakosságért

2019.12.02. 13:00

Jubileumi születésnapját ünnepli a pusztaszabolcsi tűzoltóság

A bajban minden perc számít. Tűzesetnél, balesetnél és minden olyan káreseménynél, ahol emberélet van veszélyben, nem mindegy, mikor érkezik a segítség.

FMKI

Ezért épült fel és kezdte meg működését a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs 2014. december elsején, amelynek köszönhetően tíz település harmincnégyezer lakójához csaknem negyed órával hamarabb érkezik a segítség. Az itt állomásozó tűzoltókat közel négyszáz tűzesethez és négyszázötven műszaki mentéshez riasztották az elmúlt öt évben.

A képek korábbi felvételek, fotó: katasztrófavédelem

A katasztrófavédelmi őrs tíz település, Adony, Besnyő, Beloiannisz, Gárdony, Iváncsa, Kápolnásnyék, Pusztaszabolcs, Szabadegyháza, Velence és Zichyújfalu elsődleges mentő tűzvédelmét látja el, emellett a működési körzetükhöz mezőgazdasági területek, közúti és vasúti főútvonalak, valamint az M6-os és az M7-es autópálya egy-egy szaka tartozik. A két sztráda ezen részeire a korábbi csaknem fél óra helyett tíz-tizenöt percen belül megérkezik a segítség. Az M6-os autópályán és a 6-os főúton történt több súlyos balesethez a Dunaújvárosból egy időben leriasztott tűzoltó egységek előtt, elsőként érkeztek ki, és kezdték meg a beszorult sérültek kiszabadítását. Ezek a percek felbecsülhetetlenek, és gyakran életeket mentenek.

A pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs épületét zöldmezős beruházással, a helyi önkéntes tűzoltó egyesület közvetlen szomszédságában építették 2014-ben. A laktanyában a nap huszonnégy órájában négy hivatásos tűzoltó és egy négyezer liter vizet szállító gépjárműfecskendő áll indulásra készen. Az önkéntesek a szomszédban állomásozó hivatásos egységet támogatva napjainkig rendszeresen részt vesznek a beavatkozásokban, és közös gyakorlatokat is tartanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!