Fejér megyei kormányhivatal

2021.11.18. 11:00

Jövő héten lesz az Oltási akcióhét

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében a kormány 2021. november 22-28. között oltási akcióhetet indít a kórházi oltópontokon. A kórházak országszerte – Budapesten kiemelten – megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják azon a héten a még oltatlanokat, és akár az elmaradt második, harmadik megerősítő oltást felvenni kívánókat is. Egyes megyékben szakrendelőkben is elérhető lesz az oltás.

FEJÉR MEGYEI KORMÁNYHIVATAL

Szolnok, 2021. május 6. Sipos Márta asszisztens oltáshoz készíti elõ a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagját a szolnoki Hetényi Géza Kórházban kialakított oltóponton 2021. május 6-án. MTI/Mészáros János

Forrás: MTI

Fotó: Mészáros János

A kórházi oltópontok hétfőtől vasárnapig, reggel 7 és este 19 óra között lesznek nyitva. Egyes megyékben szakrendelőkben is elérhető lesz a vakcina az oltási akcióhéten, e szakrendelőkben kialakított oltópontok nyitvatartása eltérő lehet. Az oltópontokról és nyitvatartásukról a koronavirus.gov.hu-n tájékozódhatnak.

Az akcióhéten előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet érkezni az oltópontokra. Ez esetben az oltás érkezési sorrendben fog történni, és az első oltakozókat a helyszínen regisztrálják.

Az oltópontokon öt vakcina áll majd rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm. A Szputnyik már elfogyott.

Az oltási akcióhéten azok is érkezhetnek időpontfoglalás nélkül a kórházi oltópontokra, akik a harmadik oltásukat szeretnék felvenni. Mindenkinek ajánlott a harmadik oltás felvétele, aki elmúlt 18 éves és már több mint 4 hónap eltelt a legutóbbi oltása óta.

Kapcsolódó tájékoztatók:

Oltópontok listája az oltási akcióhéten: Oltópontok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!