Perkátán

2020.02.17. 15:00

Itt a farsang, áll a bál

Több helyszínen is farsangot szerveztek a gyermekek számára Perkátán 2020. február 13-án és 14-én.

Horváth Dóra

A sort a Perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola alsó tagozatosai kezdték meg, akik 2020. február 13-án farsangoltak iskolájukban. A délutánt a 2.b osztályos tanulók tánca nyitotta meg, majd kezdetét vette a jelmezverseny, ahol először a beöltözött osztályok mutatkoztak be a közönség és a felkért zsűri számára. A dominó és a kártyás csapatokat követően az egyéni megmérettetés vette kezdetét. A zsűri négy kategóriában pontozta a beöltözött gyerekeket: szépségek, rettenetesek, állatok és egyéb kategóriában. Számos kreatív, fantáziadús jelmezbe bújt gyermek vonult fel, akik közül a legeredetibb jelmezesek kerültek ki győztesként: hűtőszekrénynek, játékautomatának, lady-nek, popcornnak, troll lánynak stb… öltözött diákok nyerték el a verseny jutalmát, az ínycsiklandozó tortákat. A szülők az iskola aulájában fogadással készültek a gyerekek számára, majd limbózásra is várták a táncos lábúakat.

A képek forrása: Bogóné Plasek Krisztina, Rónás Ferencné

Szivárvány Óvodában másnap, 2020. február 14-én tartottak farsangi mulatságot a gyerekek számára. Az intézményben az egész hét a farsang körül forgott, mondókákat, énekeket tanultak, s szebbnél szebb dekorációkkal díszítették ki a faliújságokat, csoportszobákat. A mulatság délelőttjén színes, forgatag fogadta az érkezőket. Az óvó nénik versenyekkel, tánccal készültek a gyerekeknek, akik jégkirálynőnek, szuperhősnek, kisállatoknak és még sok más fantáziadús karakternek öltöztek be.

Szintén február 14-én szerveztek a Baba-Mama Klubban is farsangot, ahová a babákat és a kismamákat várták a védőnők egy kis ünnepségre. A piciket édesanyjuk jelmezbe öltöztette, és a mozgalmas délelőttbe egy kis játék és fánk evés is belefért.

A farsangi bulik sorát a Perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola felső tagozatának rendezvénye zárta, ahol a tinédzserek egy discoval búcsúztathatták el a telet. Az eseményt a 8.a és 8.b osztály tanulóinak tánca nyitotta meg, majd ezt követően a mai slágerek vették át a főszerepet a délutánon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!