helyi fellépőkkel

2018.12.13. 15:00

Ilyen volt a második advent Perkátán

2018. december 9-én, vasárnap advent második ünnepe alkalmából színvonalas programokkal készült Perkáta Nagyközség Önkormányzata és a Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft.

Horváth Dóri

A 14 órakor kezdődő rendezvény helyszíne a Győry-kastély volt, s több programpont várt a kilátogatókra. 14 órakor a perkátai József Attila Nagyközségi Könyvtár és a Nagyközségi Nyugdíjas Klub által berendezett Mézeskalács és grillázs-kiállítás megnyitójára került sor, ahol ízléses alkotásokat tekinthettek meg az érdeklődők. A tárlat 2018. december 18-ig várja a látogatókat a kastélyban.

A rendezvény kinti helyszínére perkátai kézművesek települtek ki, s mutatták be szebbnél szebb ünnepi portékáikat. Gazdag választékkal készültek az összegyűltek számára.

Fotó: Horváth Dóri

A kastély mellett felállított színpadon a délután során több helybéli fellépő adott műsort. Elsőként Somogyi Balázs polgármester üdvözölte a vendégeket, s megköszönte a fellépők, kézművesek és szervezők munkáját, majd meggyújtotta az adventi koszorú második gyertyáját. A polgármester után a perkátai Szivárvány Óvoda Maci csoportosai mutatták be Luca-napi előadásukat, melyre Dietrich Csilla, Hidegkutiné Gelencsér Andrea és Kárász Ferencné készítette fel őket. Fél 4-kor a Perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola énekkara következett, akik meghitt karácsonyi dalokkal készültek az eseményre felkészítő pedagógusaik – Gergelyné Németh Tímea, Murányi József, Orbán Zsolt és Szabó Emese – által. A fellépők sorát 16 órakor a Perkátai Nyugdíjasok Baráti Körének Rozmaring Énekkara zárta, verses-énekes műsorával. A második adventi program során a Faluüzemeltetés és a Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft. munkatársai teával, forralt borral és zsíros kenyérrel kínálták az adventezőket. 15 órakor pedig megérkezett a Mikulás is az ünneplők körébe, aki szaloncukorral kedveskedett minden gyermeknek és felnőttnek.

Fotó: Horváth Dóri

Az adventi rendezvénysorozat Perkátán 2018. december 16-án folytatódik szintén a Győry-kastély épületében, ahol 15 órától a Vox Caritatis Egyházi Kórus, valamint a Harmónia Kamarazenekar koncertjével folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!