embercsempészés gyanúja miatt

2020.10.16. 08:30

Illegális migránsok az m6-os autópályán – eljárás indult

Egy román honosságú gépjárművet ellenőriztek a rendőrök az M6-os autópályán, Besnyő térségében. A jármű vezetőjét, valamint a 11 külföldi utast előállították a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra.

police.hu

Forrás: illusztráció

Fotó: shutterstock

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály információja alapján a rendőrök 2020. október 15-én 22 óra 40 perckor, az M6-os autópálya Budapest irányába vezető oldalán, a 40-es kilométerszelvényben, Besnyő térségében ellenőriztek egy román honosságú személygépkocsit. A járműben a 39 éves román illetőségű sofőrön kívül további 11 férfi tartózkodott, akik magukat szír, valamint pakisztáni állampolgárnak vallották.

A személygépjármű utasait – akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni – a rendőrök a gépjármű vezetőjével együtt elfogták és előállították a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra.

[caption id="" align="aligncenter" width="751"] Fotó: police.hu[/caption]

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!