előadás

2021.09.30. 15:00

Időutazás, mese és várostörténet

A József Attila Könyvtár is csatlakozik az országos könyvtári napokhoz, így október 4–10. között különféle ingyenes előadásokkal várják a látogatókat.

Molnár Emese

József Attila Könyvtár, Németh Zsolt fotója

Fotó: Németh Zsolt

A kulturális intézmény mindegyik programról részletesebb ajánlóval szolgál a honlapján, de itt is kiemelünk néhányat a kínálatból. Október 6-án 16 órakor meseórát tart a gyerekeknek és a felnőtteknek Boldizsár Ildikó, a dunaújvárosi születésű meseterapeuta, mesekutató, író, aki 2021-ben Dunaújváros Ifjúságáért díjat kapott. Október 7-én 17 órakor lesz egy időutazós kerekasztal-beszélgetés a dunaújvárosi „kábeltelevíziózás” kezdeteiről Eördögh Bertalannal, Jakab Klárával, Szirmai Györggyel, Bíró Bélával, Szűts Ildikóval, Vukovics Árpáddal, Kertész Viktóriával, mellette a DTV korabeli műsoraiból is vetítenek. A Várostörténeti esték előadás-sorozat részeként október 8-án 17 órakor Szirmai Viktória Széchenyi-díjas kutatóprofesszor fog beszélni a XXI. század eleji csinált városokról, Dunaújvárosról a kutatások tükrében. Október 10-én lesz könyves vasárnap, például ingyenes beiratkozással és táncházzal is. ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!