ÜNNEPI FŐNŐVÉRI ÉRTEKEZLET

2018.11.21. 10:00

Huszonöt éves pályafutás zárult le a helyi kórházban

Ünnepélyes főnővéri értekezlet keretében köszöntek el Vargáné Tóth Katalintól, aki 1983 óta látta el a Vértranszfúziós Osztály vezető asszisztensi feladatait.

duol.hu

Az intézmény tájékoztatása szerint Kati 1974-ben végzett az egri egészségügyi szakközépiskolában, mint általános ápoló és asszisztens, majd az Egri Kórházban kezdte pályafutását. 1977. október 1-én helyezkedett el intézményünk vérellátó osztályon, mint asszisztens. 1979-ben haematológiai asszisztensi képesítést szerzett, majd 1980-tól, mint laborasszisztensként folytatta munkáját.

1983. decemberében kapott vezető asszisztensi megbízást a véradóban.

Kati 44 év egészségügyben eltöltött idő után vonul nyugállományba. Nagyfokú szakmai tudás, hozzáértés, szervezőkészség jellemezte munkáját.

Fotó: pantaleon.hu

Megnyerő személyisége, empátiája segítette, hogy mind munkatársaival, mind a társosztályokkal, a véradóban megforduló betegekkel, véradókkal jó kapcsolatot alakított ki. Szorgalmát, eredményes munkáját a kórház vezetése 2005-ben Szent Pantaleon Emlékéremmel jutalmazta.

Vezető asszisztensi tevékenysége alatt a Vértranszfúziós Osztály több évtizedes tevékenységét Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata is elismerte, melynek jeléül az osztály kollektíváját 2013-ban „Dunaújváros Egészségügyéért Díjban” részesítette.

Kati felnőttként síelni tanult, melyet mára már profiként művel, gyakorló nagymama szerepet tölt be, sokat kirándul, valamint kerékpárja több ezer kilométerről tudna mesélni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!