AZ IDEI KÖLTSÉGVETÉS, ELSŐ FORDULÓBAN

2019.01.21. 09:00

Huszonhárom előterjesztésről tárgyaltak Sárbogárdon

A képviselő-testület pénteken tartotta idei első ülését a városháza dísztermében.

V. Varga József/FMH

A grémium első fordulóban tárgyalta a város önkormányzatának 2019. évi költségvetését. Amint Sükösd Tamás polgármestertől megtudtuk: a tervezett kiadási főösszeg 1,566 milliárd forint, a költségvetési bevételek összege pedig 1,488 milliárd forint. A költségvetési hiányt a múlt évi várható pénzmaradványból kívánják finanszírozni, ami eléri a 150 millió forintot.

Sükösd Tamás polgármester (j), Venicz Anita jegyző és Varnyu Péter aljegyző Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Amint elhangzott: a kormány az idei év költségvetését az adócsökkentés és az otthonteremtés költségvetéseként jellemzi (júliustól 2 százalékponttal csökken a szociális hozzájárulási adó, a kétgyermekes családok esetében növekszik a családi kedvezmény mértéke). Az önkormányzat gazdálkodását a következő célok határozzák meg: az intézmények és a településüzemeltetés működőképességének megőrzése; az adósságszolgálat határidőre történő teljesítése; a megkezdett közmunkapályázatok sikeres lebonyolítása és folytatása; a város fejlődését elősegítő fejlesztések előkészítése, az ezzel kapcsolatos pályázatok lebonyolítása. Az önkormányzat nem tervezi az adómérték emelését, és új adónemet sem vezet be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!