letartóztatták

2021.06.30. 11:00

Húsklopfolóval verte félholtra apját a dunaújvárosi férfi

A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványt tett annak a férfinak a letartóztatására, aki egy vita során közös otthonukban egy húsklopfolóval többször fejen ütötte édesapját, akit aztán vérző sérüléseivel, a földön fekve a lakásban magára hagyott.

Fejér Megyei Főügyészség

A megalapozott gyanú szerint a 35 éves férfi 2021. június 26-án dunaújvárosi lakásukban ittasan vitatkozott 72 éves édesapjával. Az időskorú sértett a szóváltás közben a konyhaszekrény fiókjából egy húsklopfolót vett elő, amit fia kicsavart a kezéből.

A férfi a konyhai eszközzel többször az idős kora folytán a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes sértett fejére sújtott, majd kezeit és lábait is megütötte.

Az ütések hatására a sértett összeesett, felkelni nem tudott, ennek ellenére fia éjszakára a lakásban magára hagyta. A férfi másnap délelőtt tért vissza, amikor értesítette a mentőket, akik az idős sértettet kórházba szállították.

A bántalmazás következtében a sértett fején és végtagjain több, zúzódásos sérülést és törést szenvedett, azonban a fejét ért erőbehatás jellegénél és helyénél fogva súlyosabb, életveszélyes sérülés előidézésre is alkalmas volt.

A cselekmény törvényi fenyegetettsége miatt a terhelt szökésének, illetve elrejtőzésének, illetve annak okán, hogy a férfi korábban is tanúsított agresszív magatartást a sértett irányába, a bűnismétlésnek a veszélye is fennáll.

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A bíróság döntése ellen a terhelt és védője fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!