Öböl Kupa horgászverseny, 45 nevezővel

2020.07.06. 08:00

Horgászverseny sok gyermekrésztvevővel

Balla Tibor

Fotó: Zsedrovits Eniko

A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület a hét végén rendezte meg a májusban elmaradt hagyományos horgászversenyét Öböl Kupa elnevezéssel a dunaújvárosi Felső-öbölben – a szabadstrandnál –, nem kevesebb, mint 45 résztvevővel.

A versengést – amelyet a hagyományok szerint május elsején szoktak megrendezni – a helyi horgászok, illetve a Velencei-tavi és Duna menti Horgászegyesületek tagjai számára hirdették meg. Minden résztvevőnek egy darab emblémás, feliratos pólót, egy tál meleg ételt és egy üveg ásványvizet biztosítottak. A gyerekek külön örömére annyi baracklekváros palacsintát ehettek, amennyi beléjük fért, ugyanis az egyesület hölgytagjai reggeltől sütötték a több száz finomságot. A versenyt négy kategóriában hirdették meg: gyermek (14 éves korig), ifjúsági (14–18 éves kor között), női, profi, illetve amatőr kategóriában. A női kategóriában végül nem volt jelentkező. Minden kategóriában úszós vagy fenekező készséggel, egyszerre egy bottal, egy horoggal lehetett horgászni. Nehézetetést végezni a versenyt megelőző 5 percben lehetett csak, azt követően csak „egykezes” gombócokkal volt szabad. Csúzlival, etetőcsészével etetni minden esetben megengedett volt. A halakat a verseny végéig életben kellett tartani, utána vissza kellett engedni.

 

Somfai Rudolf, a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület elnöke elmondta, nagyon örvendetes, hogy az előző évekhez képest meglepően sok gyermek jelentkezett, ami annál is inkább fontos, mert a verseny célja a horgászsport népszerűsítése, a közösségi összetartozás erősítése volt, s ilyenkor nem a számítógép előtt ülnek, kezdik megkedvelni a természetet. Mint elmondta, a verseny előtt öt mázsa, három kilogramm körüli pontyot telepítettek be, de ezek közül keveset sikerült kifogni, ez a versenyeredményeken is meglátszik. Versenyen kívül viszont fogtak egy 25 kilós busát.

Az eredmények a következők: férfi profi: 1. helyezett Hamvai István (3460 gramm), 2. Veres Zoltán (2490 g), 3. Hegyes Zoltán (2170 g), férfi amatőr: 1. Mészáros Attila József (2960 g), 2. Kalász Zoltán, 3. Szíjártó Károly, gyerek: 1. Milek Petra (1510 g), 2. Szabó Barnabás, 3. Alics Andor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!