természetes módon vagy étrendkiegészítőkkel?

2021.01.31. 17:00

Hogyan erősítsük immunrendszerünket?

Alapvetően fontos szervezetünk megfelelő vitaminellátása. Covid-járvány idején azonban még ennél is nagyobb hangsúlyt kell fektetni erre.

Morva Dávid

Az immunrendszerünk és annak megfelelő védelme minden ember számára fontos. Manapság, amikor a világot a Covid-19-járvány sújtja, és a számok azt mutatják: a krónikus betegséggel küzdő emberek a fokozottan veszélyeztetett kategóriába sorolhatók, szervezetünk védelme kiemelt jelentőséggel bír.

Erre több lehetőségünk is van. Elsődlegesen a zöldség-, gyümölcs-fogyasztás szinten tartása, esetleges növelése. Erre hívja fel a figyelmet ifjabb Csizmadia György őstermelő:

Ifjabb Csizmadia György Fotó: Dunaújvárosi Hírlap/archív

„Ami érdekes volt, hogy a kereskedelmi partnereinktől érkező visszajelzések alapján az a kép rajzolódott ki, hogy az emberek kevesebb friss gyümölcsöt, zöldséget fogyasztanak. Tehát nem a frissen elérhető termékeket részesítik előnyben, hanem a drogériák és gyógyszertárak kínálta készítményeket. Azt gondolom, ez egy kellemetlen helyzet, hiszen nem az elsődleges, friss és könnyen elérhető vitaminforrásokat keresik.”

Erről kérdeztük olvasónkat is: ők mit használnak arra, hogy megvédjék magukat a különböző betegségekkel szemben? Az elsődleges vitaminforrásként aposztrofált friss zöldségekkel és gyümölcsökkel? Inkább a különböző táplálék-, vitamin-kiegészítőket kedvelik? Esetleg vegyesen mindkettővel? Az eredmények az alábbi diagramon láthatóak:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!