25 éve írtuk

2019.03.30. 14:00

Helyi ipari tervek, béremelések...

A 26-os Építőipari Részvénytársaság vezetői és érdekvédelmi szervezetei ma tartják egyeztető tárgyalásukat a kollektív szerződés módosításáról – írta elődünk, „a hírlap” első oldalán huszonöt évvel ezelőtt, 1994. március 29-én.

Pekarek János

Az ülésen komoly vita várható a felek között, mivel a szakszervezet jövőre vonatkozó elképzelései merőben eltérnek a vállalatvezetők írásban már előre rögzített javaslataitól. A szakszervezet szerint a munkáltató elképzelései sem a dolgozóknak nem kedvezők, sem a részvénytársaságot nem viszik előbbre. Ezek szerint ugyanis a jövőben megszűnne a törzsgárda és a kiváló dolgozó elismerés, valamint a brigádvezetői pótlék.

A Dunaferr Részvénytársaság tulajdonosai április 29-re tűzték ki az elmúlt gazdasági évet záró, s az ideit nyitó közgyűlésüket. Ennek legfontosabb napirendje a vállalatcsoport üzleti tervének megvitatása lesz.

Elfogadták a Dunapack Rt. tulajdonosai a hét végén tartott közgyűlésen az rt. idei tervét. 1994-ben összességében 20 ezer tonnával több csomagolópapírt gyártanak, mint tavaly, s más termékeikből is többre van igény, mint az elmúlt évben. Béremelésről is döntöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!