A sofőrt és utasait előállították a rendőrök

2021.05.15. 08:00

Hat illegális migránst szállított autójában a magyar férfi

A Fejér megyei rendőrök 2021. május 14-én 11 óra 20 perckor az M6-os autópálya 30-as kilométerénél, Ráckeresztúr térségében ellenőriztek egy magyar honosságú gépjárművet, valamint annak 30 éves kecskeméti vezetőjét.

police.hu

A kocsiban négy nő és két férfi utazott, akik magukat szír állampolgároknak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A rendőrök a hat külföldi személyt a jármű vezetőjével együtt elfogták és előállították a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra, majd a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, a magyar gépjárművezetővel szemben pedig embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!