Épület-korszerűsítés, aszfaltozás, piac

2019.10.14. 19:00

Három beruházás ünnepélyes átadása egy napon

Élénk érdeklődés közepette tartotta projektzáró rendezvényét Alap Község Önkormányzatának képviselő-testülete és az Alap Közös Önkormányzati Hivatal székhely településeinek képviselete.

duol.hu

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül, továbbá a Vidékfejlesztési Program részeként megvalósuló fejlesztéseknek lehettek tanúi az ünnepség résztvevői: helybéliek és környékbeliek, továbbá támogatók és kivitelezők.

Három beruházás ünnepélyes átadása esett ugyan­azon napra. Elsőként a Dózsa György úti szociális alapszolgáltatásokat ellátó intézmény infrastrukturális fejlesztésének, így az idősek nappali ellátásának, a család- és gyermekjóléti szolgálatnak, a házi segítségnyújtásnak, valamint a szociális étkeztetésnek helyet biztosító épületek korszerűsítésének és a hozzá tartozó eszközök beszerzésének, így például a járműbeszerzésnek örvendhettek valamennyien.

Második helyszínükön a Külterületi helyi közutak fejlesztése nevű projekt végeredményeként, egy aszfaltburkolattal ellátott külterületi szakasz átadásán, a Rákóczi úton gördült át az ilyenkor szokásos söröshordó.

A térségi gazdasági környezet fejlesztését, a foglalkoztatás elősegítését szolgálja az ugyanezen a napon, harmadikként átadott termelői piac és közösségi tér a település központjában: a helyi gazdaságok és a kistermelői hagyományok felélénkítésére, a helyi termékek helyben történő értékesítésének megkönnyítésére hozták létre. A köszöntők és ünnepélyes szalagátvágások tisztét Varga Gábor országgyűlési képviselő, dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár, valamint dr. Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja látta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!