Kiss Anna képzőművész kreatív foglalkozásai az MMK-ban

2020.09.07. 10:00

Hamarosan indul a MŰvSZAK

Szabó Szabolcs

????????????????????????????????????

A tervek szerint a hónap közepén, két csoportban is elindul Kiss Anna neves helyi képzőművész vezetésével a MŰvSZAK címen futó foglalkozássorozat, amely egyrészt a művészeti vagy művészetet érintő középiskolai vagy felsőoktatási intézménybe jelentkező, vagy a későbbiekben ezt tervező diákoknak nyújt felkészülési lehetőséget. E foglalkozás specifikusan olyan feladatokat gyakoroltat a tehetséges fiatalokkal, amelyek a gyakorlati felvételi követelményeinek felelnek meg vagy segítik a beadandó portfólió összeállítását.

Akik már tájékozódtak a követelményekről tudják, hogy ez javarészt ceruza-, kréta-, festés esetleg kollázstechnikát jelent (szaktól függően, manuálisan). A hetente egy alkalommal jelentkező előkészítőre 13 éves kortól várják a jelentkezőket. A MŰvSZAK másik kiadása pedig leginkább azon fiatalokat kívánja megszólítani, akik szeretnék kreatív módon eltölteni a szabadidejüket, szeretnek kötöttségek nélkül alkotni. A heti egy alkalommal jelentkező, kétórás foglalkozások keretében az érdeklődők kipróbálhatják magukat játékos, fejtörős feladatok létrehozásában, egyéni és csoportmunkában is. Így többféle szempontrendszer szerint alakul a kreatív és alkotói problémamegoldó készségük.

E délutánokon természetesen a kikapcsolódás mellett a rajz- és kifejezőkészség fejlesztése is kiemelkedő szerepet kap. Ez a későbbiekben támogatást nyújthat a továbbtanulásnál, illetve egy komolyabb hobbi melletti elköteleződésben. Itt a jelentkezés alsó korhatára 12 év.

Bővebb információ kérhető, a [email protected] címen vagy a +36-20/476-5090-es telefonszámon.SzSz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!