A rózsagyökér nagy segítség, ha eluralkodik a félelem és a szorongás

2020.05.05. 10:00

Gyógynövénnyel is oldhatjuk a pánikhangulatot

A járványveszélyes időszak nem kevés terhet ró az emberekre. Vannak persze, akik mentálisan nagyon erősek, megpróbálják higgadtan tudomásul venni a megváltozott helyzetet, jól alkalmazkodnak.

duol.hu

Minden lehetséges óvintézkedést betartanak, amelyet megkövetel a járvány elleni védekezés folyamata, és a pánikhangulat nem uralkodik el rajtuk, nem ez köti le minden szabad percüket.

Azonban sokan állandó szorongással élik a napjaikat. Vannak, akikre a bezártság, továbbá a szeretteik hiánya és a vírustól való félelem nagy teherként nehezedik, amitől szabadulni kell, hiszen a stressz hosszú távon rombol, és gyengíti az immunrendszert. Akiket ez a probléma igencsak testközelből érint, ne feledjék, biztosan nincsenek egyedül. Próbáljanak meg tiszta fejjel gondolkodni, és megtalálni az egyensúlyt – ami egyedül nagyon nehéz ebben a helyzetben.

Ha krízishelyzetben vagyunk, tartsunk egy kúrát Fotó: Shutterstock

Mindannyian hallottuk már, hogy fűben-fában orvosság, illetve segíts magadon, az Isten is megsegít. Tudjuk, hogy most a távolságtartás fontos, de attól még nem kell elvágni magunkat mindenkitől. Használjuk az internet kínálta lehetőséget, sokszor videótelefonáljunk azokkal, akik nagyon hiányoznak. Ezzel már oldhatunk a szorongáson. Hívjuk segítségül a gyógynövényeket, próbáljunk meg mindennap mozogni, akár az otthonunkban is, és étrendünket kiegészíteni vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel.

Remek segítőtárs ebben a helyzetben a rózsagyökér, amely pár hét után a szervezetbe épülve segít az ártalmas stressztől való megszabadulás folyamatában. Mindamellett számos jótékony hatással is rendelkezik. A rózsagyökér kivonatából nyert étrend-kiegészítő komplex összetétele révén egyszerre támogatja az egészséget, a jókedvet és a teljesítőképesség megőrzését.

Miért olyan hasznos ez a hazánkban még kevéssé ismert gyógynövény? A rózsagyökér kivonata szívvédő, fáradtsággátló és élettartam-meghosszabbító tulajdonságokkal rendelkezik. A rózsagyökér segít alkalmazkodni a stressz­hez mind mentális, mind fizikai szempontból. Csökkenti annak káros hatását, és elősegítheti az irracionális gondolkodás felszámolását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!