A horgászok is tudnak segíteni

2020.10.07. 09:00

Gyérítették a törpeharcsákat

A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület erőfeszítéseket tesz a Felső-öbölben túlszaporodott törpeharcsa-állomány gyérítésében.

Balla Tibor

Fotó: LI

A hétfőn kiemelt 300 kilogramm 5 és 20 centi közötti méretű állomány jól mutatja, hogy erre komoly szükség van. Erre való tekintettel az elnökségi ülésen legutóbb úgy döntöttek, idén még egyszer megismétlik az akciót, újra megpróbálják ritkítani a rendkívül invazív és káros halfajtát a horgászterületen.

Ebben a munkában a horgászok is sokat tudnak segíteni, ha a part közelében csoportosan, „felhőben” úszó ivadékokat összegyűjtik. Ebben segítséget tudnak adni a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület hivatásos halőrei, ugyanis az egyesület vásárolt teleszkópos, sűrű szövésű merítőszákokat, amiket a vállalkozó kedvű horgászok tőlük elkérhetnek, ha látják „felhőben” úszni a törpeharcsa ivadékokat.

 

Ezzel kapcsolatban egy felhívást is közzétettek.

A kifogott, veszélyes hulladéknak minősülő törpeharcsát általában a solti fehérjefeldolgozóban szokták leadni, de találtak egy tógazdát, aki átveszi, így nem kell fizetniük a leadásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!