Nordic Walking

2020.10.15. 10:00

Gyaloglásra invitálnak a világnap alkalmából

Hat vagy tíz kilométert sétálhatnak, túrázhatnak jó levegőn a szép rácalmási Nagyszigeten.

Körmendi Erzsébet

Fotó: © Zsedrovits Enikő

A rácalmási Nordic Walking Klub gyaloglásra invitálja a természetbarátokat, túrakedvelőket október 17-én. A gyülekező délelőtt 10 órakor lesz a régi városháza előtt, és Terekiné Rendes Mária szervező útmutatása alapján a résztvevők hosszabb és rövidebb táv között választhatnak – hat vagy tíz kilométert tehetnek meg a településhez tartozó Duna-parti Nagyszigeten. Mert gyalogolni jó!

A Nordic Walking Klub tagjai rendszeresen túráznak Fotó: archív

A programot a gyaloglás világnapjához kapcsolódóan rendezi meg a rácalmási klub. Ugyanis 2020-ban a Magyar Szabadidősport Szövetség hagyományokhoz híven ismét meghirdeti a világ gyaloglónapja (World Walking Day) hazai eseménysorozatát, ami az elnevezésétől eltérően egész októberben lesz, hogy az aktív életmód minél több ember mindennapjává váljon.

A rendezvénysorozat célja: gyaloglóalkalom szervezésével népszerűsíteni magát a gyaloglást. A gyaloglás az a sportág, amelyet korra, nemre való tekintet nélkül mindenki űzhet, alkalmas egyének és csoportok, családok megmozgatására, rendszeresen űzve alkalmas eszköz lehet az egészség megtartására, barátokkal, családdal gyakorolva pedig remek időtöltés. Nem igényel különösebb anyagi ráfordítást, bármely életkorban, mindenféle sportmúlt nélkül elkezdhető.

Nordic walking

A Nordic walking (magyarul: skandináv gyaloglás, síjárás vagy botsport) egy sportág, amelynek lényege, hogy egy pár speciális bot és különleges gyaloglótechnika segítségével hatékonyan, ugyanakkor kímélő módon fejleszthető az állóképesség, az izomerő, a mozgáskoordináció. A sportág Finnországból indulva Észak-Európában már az 1930-as években elterjedt a sífutók körében, mint a leghatékonyabb nyári erőnléti edzést biztosító mozgásforma.

Szövetségük egyik célkitűzése a világ gyalogló(hó)nap népszerűsítése, amelynek eredményeképp minél több ember életének meghatározó részévé válhat a gyaloglás, mint mindennapi testmozgás. A helyszínek többségén érdekes és hasznos kiegészítő programokon is részt vehetnek a gyaloglók. Rácalmáson például a Nordic walking oktatására jelentkezhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!