FELÚJÍTJÁK AZ ÚTHÁLÓZATOT

2019.10.08. 16:00

Gurul az úthenger Pusztaszabolcson

A nemrégiben folyósított célhitelből a város haladéktalanul nekilátott az úthálózat felújításának.

Sági Zoltán/FMH

Budapest, 2017. május 19. Munkások dolgoznak a MOL szabadalma alapján fejlesztett és gyártott, gumibitumen technológiával készülõ pesti alsórakpart XIII. kerületi szakaszán 2017. május 19-én. A számos díjat nyert környezetbarát eljárással a közlekedés csendesebb, biztonságosabb és az út élettartama is hosszabb, mint a hagyományos aszfaltutaké. MTI Fotó: Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Az útépítés szerződéseit az önkormányzat szeptember 13-án aláírta.

Még aznap hozzá is kezdtek az előkészítő munkálatokhoz. Több utcában simították-egyengették el azóta az aszfaltozandó felületeket, illetve kezdték meg az űrszelvénybe nyúló fák nyesését. A gréderezés előkészületei közé tartozott az is, hogy egyes helyeken, amint arról az önkormányzat is tájékoztatott, a túl mélyen elhelyezkedő csatornaszemeket szintre kellett hozni. Ez valamelyest lassította a folyamatokat. Az elmúlt hétvégére azonban megkezdődhetett az aszfaltozás, amelynek eredménye már látható, például a Diófa utcában vagy a Deák Ferenc utcában.

A Mátyás király utcában, a lakókkal egyeztetett helyeken fekvőrendőrök is kerülnek majd az új útburkolatra. Mint korábban megírtuk: a célhitelből Pusztaszabolcson a tervek szerint összesen mintegy 5 kilométernyi út kap aszfaltburkolatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!