Ácsoltak a fiúk

2020.10.25. 14:00

Fókuszban a projektoktatás

A 2020-21-es tanév sok újdonságot hozott. Az új szakképzési törekvéseknek megfelelően a kilencedik évfolyamos festő, kőműves és burkoló szakmára készülő tanulók első tanévükben széles körű ágazati ismereteket sajátítanak el.

duol.hu

Németh Lászlóné, a Dunaújvárosi SZC Hild József Technikum, Szakképző Iskola és Szakiskola szakmai igazgatóhelyettesének beszámolóját olvashatják.

A fiúk projektoktatási keretek között 12 építőipari szakmával ismerkednek meg a tanév során, melyek közül elsőként az ács szakmába pillanthattak be.

Megismerték annak történelmi hátterét, tevékenységi köreit, a munkákhoz szükséges eszközöket és gépeket, a faanyagok fajtáit, helyes tárolási módját, kiválogatták a megfelelő alapanyagokat, szakmai számításokat végeztek, sőt angolul is megtanulták az ácsszakma kifejezéseit.

Mindezt egy hagyományos fazsaluzat készítése során tették. Méreteztek, fűrészeltek, szegeltek és a zsalutáblák megalkotása közben az összefüggésekre koncentrálva értékes tapasztalatot szereztek. Jó kis projekt volt, tanárok és tanulók egyaránt élvezték a sajátos tanítás-tanulási technikát.

A további szakmák megismerésére irányuló projekteket az őszi szünet után folytatjuk.

 

Fotó: Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!