nem lehet korán kezdeni

2018.11.14. 10:00

Focipályára csábítják az iskolás tanulókat

Az óvodások után most az általános valamint a középiskolás diákokat csábítja a futballpályára a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ) gyermek és ifjúsági bizottsága.

duol.hu

Az önkormányzat támogatásával a közelmúltban alakult meg a DLSZ ezen bizottsága annak érdekében, hogy a dunaújvárosi gyermek- és ifjúsági korosztályoknak szervezett keretek között biztosítsák a versenyeztetést, különféle focibajnokságok által tegyék izgalmassá a mozgást számukra.

Lassingleitner Fruzsina önkormányzati képviselő, a bizottság tagja felidézte, kezdetben a körzetében található óvodában szerveztek játékos sportnapot, ovifoci-bajnokságot, amelyre aztán valamennyi tagóvodából érkeztek apróságok. Innen eredt az ötlete Petrás Gábornak, a DLSZ főtitkárának, hogy kiterjesszék az iskolások számára is a bajnokságot. Ennek érdekében időközben megalakították a bizottságot, amelynek elnöke Petrás Gábor, alelnöke Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője, tagjai pedig Lassingleitner Fruzsina, Dénes Nikolett és Horváth Attila. Összeállították a középiskolásoknak szóló Centrum Kupa, valamint az általános iskolásoknak szóló Suli Foci versenykiírását. Előbbi no­vember 21-én, utóbbi november 29-én kezdődik. Jelenleg a tizenkét fős csapatok nevezését várják. Az előzetes tervek alapján háromfordulós lesz a bajnokság, a két legtöbb pontot elérő középiskolás csapat pedig egy szuperdöntő keretében fog összecsapni.

Népszerű az ovifoci, és most indul az iskolás rangadó Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Mint azt Lassingleitner Fruzsina, valamint Petrás Gábor elmondta lapunknak, ez az első kupa, így a nevezések alapján módosulhat még például a fordulók száma.

Az általános iskolásoknál vegyes csapatok is jelentkezhetnek, a nagyoknál viszont már külön lesz lány és fiúcsapat. A sportcsarnokban megrendezésre kerülő küzdelemsorozatban érmekért, kupákért, pólókért szállhatnak harcba a fiatalok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!