Úttörő jellegű mű, méltó emlék az adonyi hősöknek

2019.12.17. 21:00

Filmbemutató Adonyban, és méltó emlék a nagy háborúról

A Bálint Ágnes Művelődési Házban december 14-én mutatta be az önkormányzat a település első dokumentumfilmjét az Adonyi katonák az I. világháborúban címmel.

Török Tímea

Hetyei Gábor önkormányzati képviselő a film elkészítésének ötletgazdájaként működött közre a nagy háborúról készült filmben. A film premierje előtt néhány gondolatot osztott meg a filmmel kapcsolatban a vetítésre összegyűlt, nagy számban megjelent közönséggel. Sándor György, kedvenc humoralistája azt mondta egy ízben, hogy az első generáció felejt, a második elfelejt, a harmadik generációnak eszébe sem jut, de ez a tézis Adony tekintetében nem igaz – mondta el Hetyei Gábor.

A film vetítése előtt megszólalt a rendező, Rózsafi János is, aki több évtizedes munka eredményeként több adonyi katona életét végigkövethette – tette hozzá Rózsafi János.

Pintér Tamás, a Nagy Háború Kutatásáért Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke kifejtette, hogy bár készült a témában több dokumentum- és játékfilm, de ilyen jellegű összefoglalás településszinten nem létezik, ezért ez az adonyi alkotás úttörő jellegű, méltó emlék a hősöknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!