Mi vagyunk címmel nyílt csoportos kiállítás

2019.12.16. 17:00

Fiatal gimnazisták képi útkeresése a paravánon

Mi vagyunk címmel nyílt csoportos kiállítás pénteken a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium fotószakköröseinek munkáiból az iskola aulájában, a Szivacs galériában.

Balla Tibor

Fotó: LI

Az alkotók: Ádám Viktória, Badics Rená­ta(†), Dudás Máté, Hlusek Enikő, Hosnyánszki Noémi, Koczka Dóra, Rózsa Lili, Szappanos Márk, Tarjányi Enikő, Kővári Henriett. Mindannyian Csikós Árpád fotóművész tanítványai, hiszen évek hosszú sora óta vezeti az iskola fotószakkörét.

Csikós Árpád fotóművész egyenként mutatta be a jelenlévő kiállítókat Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A megnyitó közönségét Rohonczi ROHÓ István képzőművész, a gimnázium rajztanára köszöntötte, aki hosszú évek óta „üzemelteti” a Szivacs galériát, sok gimis és volt gimis tanulónak, fiatal pályakezdőknek adva ezzel bemutatkozási lehetőséget. Mint mondta, a fotózás technikai eszköze ma már mindenki számára elérhető, hiszen a mobiltelefon a kamerájával már mindannyiunknál mindig ott van. Ám ahhoz, hogy ezt igazán jól műveljék, ahhoz nagyon nagy szakmai tudás kell. A dolgok mögött van mindig a lényeg. Ezt pedig csak mestertől lehet megtanulni, aki rávilágít a dolgokra, feladatokat ad, célokat tűz ki, amit több-kevesebb sikerrel igyekeznek megvalósítani. Ezt teszi Csikós Árpád is. Ennek az útkeresésnek az eredménye került fel a paravánokra. A fotóművész néhány mondatban bemutatta a jelen lévő alkotókat.

A kiállított művek láttán átélt impresszióit Szücsné dr. Harkó Enikő, a gimnázium magyartanára osztotta meg a megjelentekkel.

A megnyitó alaphangulatát a Last Minut formáció rögtönzött minikoncertje adta meg. Jánosi Hanna kivételes énekhangját Magyar Zsófia kísérte gitárjátékával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!