Örültek egymásnak és ugyanazok voltak most is, mint egykor diákként

2020.07.10. 08:00

Fél évszázados osztálytalálkozón ünnepeltek

Horváth Dóra

Az egykori székesfehérvári József Attila Gimnázium és Szakközépiskola ötven évvel ezelőtt elballagott diákjai gyűltek össze Perkátán a közelmúltban, hogy osztálytalálkozó keretén belül együtt töltsenek egy napot. Abáról, Lovasberényből, Sárbogárdról, Seregélyesről, Soponyáról, Sörédről, Székesfehérvárról és Velencéről is érkeztek az egykori osztály tagjai a településre. Az esemény szervezője a perkátai Virág Györgyné, leánykori nevén Pletser Mária volt, aki az egyedüli perkátai diákként tanult a többiek között 1966 szeptemberétől. Az osztály 49 fővel kezdte a középiskolai éveket, s 23-an érettségiztek le 1970. június 24-én. A találkozóra is szép számmal érkeztek, bár sajnos nem volt teljes a létszám.

Az egykori székesfehérvári József Attila Gimnázium és Szakközépiskola ötven éve végzett tanulói találkoztak Perkátán. Hátul balról a negyedik Virág Györgyné, az esemény szervezője. Fotó: a szerző

A találkozó a Kínai–Magyar Kulturális Turisztikai Központban kezdődött, ahol a vendégek megtekinthették a kiállításokat. Ezt követően a Kisboldog­asszony-templomba vezetett az útjuk, ahol 11 órakor Bozai Márton, Perkáta plébánosa tartott egy szentmisét, amelynek keretében megemlékeztek az elhunyt osztályfőnökükről, osztálytársaikról, tanáraikról, s az élőkért is mondtak egy fohászt. A délelőtt végül a perkátai osztálytárs otthonában ért véget: Virág Györgyné fogadta a csapatot ebédre, s egy jó beszélgetésre. Szóba kerültek az ötven évvel ezelőtti diákcsínyek, barátságok, kirándulások, volt, aki képeket is hozott, kellemesen töltötték el az időt együtt, ahogy régen is tették.

– Ugyanazok voltunk, mint amikor együtt tanultunk, örültünk egymásnak. A fontos az volt, hogy láthattuk egymást, és szeretnénk még találkozni – nyilatkozott Virág Györgyné. A program késő délután ért véget, a viszontlátás legközelebbi ígéretével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!